Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 39,90€ – Prijavite se na naše e-novice in na mail boste prejeli kodo za 10% popusta pri prvem nakupu.

  • KJER IMAJO IGRAČE SVOJO ZGODBO

    KROKODIL KROKI IN SPALNI KOTIČKI Z DUŠO

Kroki

ČLOVEK NE JEZI SE

LUDO SAFARI 2

Igra, ki je preživela več kot 100 let.

Igro je izumil Josef Friedrich Schmidt, ki je imel doma tri zdolgočasene otroke in nekaj viška časa. Sprva so igro igrali samo doma, nato so povabili še sosedove otroke. Kasneje se je Schmidt odločil, da bo igro predstavil javnosti in odločitev je bila pravilna. Med prvo svetovno vojno je doživel neverjeten uspeh. Takrat se je tudi odločil, da bo igro podaril vsem bolnišnicam, kjer so okrevali ranjeni vojaki.

Druženje mladih in starih pri zabavni in aktivni družabni igri pa je najbrž razlog, da se je  toliko časa ohranila pri življenju. Ko zmanjka elektrike, so računalniške igre neuporabne, Človek ne jezi se pa je mogoče igrati tudi ob svečah.

Pred stotimi leti so družine nemških vojakov naročale igro Mensch ärgere dich nicht (Človek ne jezi se) pri enemu proizvajalcu in jo nato pošiljale na fronto. V blatu in streljanju je igra postala neverjetno priljubljena, igrajo pa jo po celem svetu še danes. Ime igre predstavlja njeno bistvo: vsak igralec ima štiri figurice, ki jih mora s pomočjo igralne kocke premikati po igralni plošči in spraviti »na varno«, pri tem pa izločuje figurice drugih igralcev.

Ko že misliš, da si rešil eno figurico, saj si tik pred »domom«, enemu od igralcev uspe srečni met kocke, s katerim tvojo figurico »izstreli« z igralne plošče. Takrat vsakemu zavre.

Čar igre je v druženju.

Preveri našo ponudbo in igraj Človek ne jezi se s Krokijem.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest